Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

de RODIMUR in Ficat, 19 Feb 2020 | 10527 vizualizari

 

Cred că n-am mai preparat ficăței de pui de vreo 3-4 luni, deși îmi plac mult și se gătesc ușor și repede. Ieri, totuși am decis că este timpul să ne delectăm cu niște ficăței fragezi de pui, mai ales că aveam și un program cam încărcat și trebuia să gătesc rapid ceva de mâncare. Preparați astfel, ficățeii au avut un gust foarte bun, de la roșii, ceapă și celelalte legume adăugate. Evident, așa fragezi și gustoși au ”mers” de minune cu mămăliguța caldă...

 

INGREDIENTE

  • 600 grame de ficăței de pui
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe galbene, mici
  • 4-5 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ierburi de grădină
  • oregano
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 lingură de amidon alimentar (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta:

Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.

Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală ardeiul, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt și se călește, cu ceapa.

Se spală roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se adaugă în crăticioara cu legumele călite. Se lasă vasul la foc mic, până ce legumele călite se înmoaie și se pătrund.

Se adaugă ficățeii în crăticioara cu legumele călite, se adaugă 100 ml de apă și se fierb la foc înăbușit, încă 6-7 minute.

Se curăță usturoiul, se spală și se mărunțește fin.

Se adaugă sucul de roșii în crăticioară și usturoiul mărunțit. Se mai ține preparatul pe aragaz încă 3-4 minute, la foc mic.

Între timp se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

Se condimentează preparatul, după gust, cu: sare, piper, ierburi de grădină, oregano și după 1-2 minute se ia vasul de pe foc, se presară pătrunjel tocat și se servește imediat, cu mămăliguță caldă.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă, ci înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

2

Ficățeii de pui se prepară foarte repede, așa că după ce legumele s-au pătruns, odată adăugați în crăticioară, ei se vor prepara în doar 12-14 minute. Nu are rost să-i țineți mai mult pe foc.

3

Adăugați usturoiul pisat spre sfârșitul preparării, pentru a da un gust bun mâncării. (Nu va mai fi iute, prin fierbere, ci dulceag).

4

Condimentați preparatul, după gust.

5

Dacă vreți ca sosul să fie mai legat, cu 2-3 minute înainte de a lua crăticioara de pe foc, puteți adăuga 1 lingură de amidon alimentar, dizolvată în puțină apă rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

20.02.2020, 18:38

Așa mi se pare și mie, Ancutsa! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

lucy2002 1

25.02.2020, 10:05

Foarte buni!

RODIMUR 1

25.02.2020, 10:34

Daaa, Lucy, au fost cei mai buni... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ficatei cu ceapa